FC Barcelona mag zich bijna kampioen van Spanje noemen

24 April 2019

Comments: 0

Woensdag 24 april 2019 – De topclub boekte gisteren een nieuwe zege bij Deportivo Alavés: 0-2. Barcelona begon in Estadio Mendizorrotza van Alavés zonder Lionel Messi, maar had de Argentijn niet nodig om op voorsprong te komen. In de 54steminuut tekende middenvelder Carles Alena voor 0-1.
Vlak voor de entree van Messi, die na ruim een uur inviel, scoorde Barcelona nogmaals. Luis Suárez benutte een strafschop en maakte zijn 21ste competitietreffer.
Dankzij de overwinning in Baskenland is de 26ste landstitel bijna binnen voor Barcelona, dat met vier duels voor de boeg nu twaalf punten voorsprong heeft op Atlético Madrid. De Madrilenen spelen nog vijf wedstrijden.
Atlético staat vandaag in eigen huis tegenover nummer vijf Valencia. Bij puntenverlies kan Barcelona zaterdag in het eigen Camp Nou tegen Levante kampioen worden.
-nu.nl-