Haase en Koolhof onderuit in finale Masters-toernooi Monte Carlo

21 April 2019

Comments: 0

Zondag 21 april 2019 – Robin Haase en Wesley Koolhof zijn er zondag niet in geslaagd de dubbeltitel te veroveren bij het Masters-toernooi van Monte Carlo.
Het Nederlandse duo verloor in een spannende eindstrijd na een supertiebreak van het Kroatische duo Nikola Mektic en Franco Skugor: 7-6 (3), 6-7 (3) en 9-11. Haase en Koolhof lieten in de supertiebreak een matchpoint liggen.
De Nederlanders speelden voor deze week slechts één keer eerder samen op de ATP Tour. Vorig jaar werden ze in de eerste ronde uitgeschakeld bij het grastoernooi van Rosmalen.

De dertigjarige Koolhof stijgt door de finaleplek naar de 26ste plaats op de wereldranglijst. Daarmee nadert hij Jean-Julier Rojer, op de 23ste plaats de beste Nederlandse dubbelspeler. De 32-jarige Haase, die zich vooral richt op het enkelspel, is vanaf maandag de mondiale nummer 34 bij de dubbelspelers.

Haase stopte onlangs met Middelkoop
Haase stopte onlangs zijn samenwerking met Matwé Middelkoop, die tot medio 2017 nog de vaste partner was van Koolhof. Vorige week won Haase samen met Thiemo de Bakker het Challenger-toernooi in het Franse Sophia Antipolis.
Dit jaar speelde dubbelspecialist Koolhof met wisselende partners. De meeste toernooien vormde hij een duo met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell, waarmee hij de titel pakte in Brisbane.
Verder speelde hij ook samen met Jürgen Melzer en Stefanos Tsitsipas. Met de Griek bereikte hij vorige week nog de finale van het Masters-toernooi van Miami.

Fognini wint finale enkelspel
In het enkelspel won Fabio Fognini in de finale van Dusan Lajovic: 6-3 en 6-4. De Italiaan boekte zijn eerste eindzege op een Masters-toernooi. De 31-jarige Fognini veroverde al acht ATP-titels.
In de halve eindstrijd van het graveltoernooi zorgde Fognini al voor een stunt door elfvoudig kampioen Rafael Nadal uit te schakelen.
De nummer achttien van de wereld was in de finale scherp en sloeg op de beslissende momenten toe. Lajovic, die tot de eindstrijd geen set verloor in Monte Carlo, moest in beide sets twee breaks toestaan.
Fognini, die dertig plaatsen hoger op de wereldranglijst staat dan de 28-jarige Serviër, besliste de partij na 1 uur en 36 minuten op zijn tweede matchpoint.
-nu.nl-