Het Surinaams elftal met technische staf richting de olympische kwalificatie

30 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 30 april 2019- Bondscoach Dean Gorré heeft een staf die hem bijstaat in zijn werkzaamheden. Natio speelt binnenkort met het team voor de olympische kwalificatie wedstrijden en zal v.a. september aantreden in poule B voor de CONCACAF Nations League. De bondscoach heeft vanaf 1 juli 2018, de beschikking over de volgende assistenten: Eugène Verweij en keeperstrainer/analist Jack Mangalie, sportverzorger is Johnny Gambier, teamleider Neil Sakimin en materiaalman Mario Renfurm.

Dean Gorré

Dean Gorré is sinds juli vorig jaar bondscoach. Als speler en als trainer heeft hij jarenlange ervaring opgedaan in het betaalde voetbal. Hij heeft bij acht profclubs gespeeld in Nederland en Engeland waaronder Feyenoord en AFC Ajax. Gorré was trainer van onder meer Southampton, Stoke City, RBC, Ajax U18, het Surinaams elftal en de Schotse jeugdselecties. Ook heeft hij een jaar stage gelopen bij Manchester United-manager onder sir Alex Ferguson.

Eugène Verweij Eugène Verweij is assistent van Dean Gorré. Hij heeft veel ervaring als trainer, bij onder meer: Robinhood, Transvaal en WBC. Hij is eerder Coach geweest van de U20 selectie. Ook was hij vorig jaar interim Bondscoach van Natio tot de aanstelling van Dean Gorré.

Jack Mangalie Voor Jack Mangalie is het een terugkeer bij Natio, waar hij eerder onder Dean Gorré ook keeperstrainer was. Mangalie is behalve keeperstrainer ook assistent van Dean Gorré. Hij is tevens trainer van Almere City FC en AFC Ajax, waar hij de jonge talenten traint.

Johnny Gambier Gambier is de sportverzorger in de staf van Natio. Hij heeft ruime ervaring bij verschillende clubs opgedaan en werkt al 5 jaren bij de SVB maar heeft 20 jaar ervaring als masseur in de sportwereld.

Neil Sakimin Sakimin is de teamleider van Natio. Hij houdt zich bezig met de gehele organisatie rond de nationale A-selectie. Hij is belast met het zo goed mogelijk faciliteren van de selectie zodat de ambities van het team kunnen worden bereikt.

-SVB-