Liverpool weer bovenaan na benauwde zege, Boetius belangrijk voor Mainz

7 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 06 april 2019 – Liverpool heeft vrijdag met veel moeite de koppositie in de Premier League heroverd. Op bezoek bij Southampton werd met 1-3 gewonnen. Jean-Paul Boëtius blonk uit bij 1.FSV Mainz in de Bundesliga.
Liverpool heeft na 33 wedstrijden twee punten meer dan concurrent Manchester City, dat een duel minder heeft gespeeld. De ploeg van manager Josep Guardiola komt zaterdag uit in de FA Cup, waar de halve finale tegen Brighton & Hove Albion op het programma staat.
Liverpool kwam tegen Southampton al vroeg op achterstand. Shane Long schoot de bal van dichtbij achter doelman Alisson. Tien minuten voor rust kopte Naby Keïta de gelijkmaker binnen.
Pas in de tachtigste minuut zette Mohamed Salah zijn ploeg op voorsprong. De Egyptenaar – die de laatste zes competitieduels niet tot scoren kwam – ontving de bal op eigen helft en schoot na een knappe dribbel goed binnen. Enkele minuten later maakte Jordan Henderson het feest compleet: 1-3.
Bij Liverpool speelde aanvoerder Virgil van Dijk de hele wedstrijd en werd Georginio Wijnaldum na een uur gewisseld.

Boëtius belangrijk voor Mainz
Boëtius opende in de twintigste minuut de score voor Mainz door van circa dertig meter raak te schieten. Hij profiteerde van een zwakke bal van Freiburg-keeper Alexander Schwolow, die uit zijn doel was, en maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen.
De 25-jarige oud-Feyenoorder verzorgde nog voor rust de assist bij de 2-0 van Jean-Philippe Mateta en stelde in de tweede helft Karim Onisiwo in staat om er 4-0 van te maken.
Mainz passeerde Freiburg in de Bundesliga en is nu de nummer twaalf van Duitsland. De ploeg van Boëtius heeft dertien punten voorsprong op de degradatieplaatsen en lijkt zich dus geen zorgen te hoeven maken.
Strootman onderuit met Marseille
In de Ligue 1 ging Kevin Strootman met Olympique Marseille onderuit bij Girondins de Bordeaux: 2-0. De international van Oranje speelde de hele wedstrijd en zag François Kamano (penalty) en Nicolas De Preville de doelpunten maken voor Bordeaux.
De thuisploeg beëindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Pablo in de tachtigste minuut. Desondanks kon Marseille de elfde nederlaag van het seizoen niet voorkomen.
Marseille bezet de vijfde plaats in de Ligue 1 en zal een plek moeten stijgen om zeker te zijn van Europees voetbal. Bordeaux staat elfde
-nu.nl-