Magistrale Van der Poel zegeviert in Amstel Gold Race

21 April 2019

Comments: 0

Zondag 21 april 2019 – Mathieu van der Poel heeft zondag de Amstel Gold Race gewonnen. De renner van Corendon-Circus trok na een razendspannende en krankzinnige finale aan het langste eind. Voor het eerst sinds 2001 wint zo een Nederlander weer eens de World Tour-klassieker op eigen bodem.

Spannende finale
Niemand had het op 5 kilometer voor de streep voor mogelijk gehouden: Mathieu van der Poel als winnaar van de Amstel Gold Race. 2 ijzersterke leiders, Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang, hadden een geruststellende voorsprong van 40 seconden op de groep met MvdP.
Op 1 kilometer van de streep kwam achtervolger Michal Kwiatkowski terug vooraan en even later volgde zelfs al de groep met de Nederlands kampioen, met Van der Poel zelf op kop.

Sprint
De verrassing van dit voorjaar (zeges in GP Denain, Brabantse Pijl en Dwars door Vlaanderen), maakte er een superlange sprint van, ging nog over Alaphilippe, Kwiatkowski en Fuglsang heen en zorgde zo voor enorme blijdschap in Nederland door voor het eerst sinds 2001 (Erik Dekker) de Amstel Gold Race als Nederlander te winnen. Achter Van der Poel werd Simon Clarke 2de en Fuglsang 3de.
-sportnieuws.nl-