Premier League – spelers boycotten sociale media uit protest tegen racism

19 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 19 april 2019 – Diverse Premier League-spelers plaatsen vrijdag de hele dag niets op sociale media uit protest tegen het gebrek aan maatregelen tegen racisme.

De actie is een initiatief van de Professional Footballers’ Association (PFA), de Britse spelersvakbond.

Onder meer Georginio Wijnaldum, Nathan Aké, Kevin de Bruyne en Eden Hazard hebben alleen een rode afbeelding met het woord ‘enough’ op hun tijdlijn gezet, waarna ze 24 uur niets zullen plaatsen. Ook clubs als Manchester United, Crystal Palace en Arsenal doen mee aan de actie.

De PFA wil met de actie sportbonden en mensen op sociale media oproepen om harder op te treden tegen racisme.

Apengeluiden voor Young bij United

Manchester United-verdediger Ashley Young kreeg afgelopen week te maken met apengeluiden van eigen fans toen de club uitgeschakeld werd door FC Barcelona in kwartfinales van de Champions League. Ook via sociale media kreeg de aanvoerder racistische reacties.

Eerder dit jaar kreeg Watford-aanvoerder Troy Deeney te maken met racistische opmerkingen op sociale media en waren meerdere spelers van het Engelse elftal het onderwerp van racistische leuzen van Montenegro-fans bij de interland tussen Montenegro en Engeland.

Deeney is één van de woordvoerders van de actie. “De boycot is slechts een eerste kleine stap. De spelers spreken zich nu met één stem uit tegen racisme. Genoeg is genoeg”, aldus de aanvaller.

-Bron: nu.nl-