PSG Kampioen bij rentree Neymar, Biseswar pakt titel met PAOK

22 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 22 april 2019 – Paris Saint-Germain is zondag kampioen geworden van Frankrijk. De club uit Parijs won zondagavond met thuis met 3-1 van AS Monaco, maar was door de 0-0 eerder op de dag van concurrent Lille bij Toulouse al zeker van de titel. In Griekenland kroonde Diego Biseswar zich met PAOK Saloniki tot kampioen.

Door het gelijkspel van Lille kon PSG zonder druk toewerken naar de feestwedstrijd tegen Monaco in het Parc des Princes. Neymar maakte na drie maanden blessureleed als invaller zijn rentree, maar Kylian Mbappé werd de man van de wedstrijd.

Voor rust maakte de twintigjarige aanvaller al twee goals en in de tweede helft completeerde hij zijn hattrick, waardoor hij nu op dertig treffers staat dit seizoen in de Ligue 1. Aleksandr Golovin deed nog iets terug voor AS Monaco door de 3-1 binnen te werken, maar dat kon het titelfeest van PSG niet verpesten.

Ploeg stevende al maanden af op titel

De ploeg van de Duitse trainer Thomas Tuchel, die 26 van de 32 competitiewedstrijden won, stevende al maanden af op de titel. Het is voor de zesde keer in zeven jaar dat PSG kampioen is. In totaal staat PSG, dat in 1970 werd opgericht, nu op acht landstitels.

Overigens stond de wedstrijd van PSG tegen Monaco ook in het teken van de beschadigde Notre-Dame. De spelers van de thuisclub droegen speciale shirts waarmee ze de brandweer van Parijs bedankten voor hun inzet bij de bestrijding van de brand aan de kathedraal.

Sommige brandweerlieden en hun kinderen waren ook aanwezig in het Parc des Princes.

PSG kan ook beker winnen

Volgende week zaterdag kan PSG ook de beker veroveren. In de finale van de Coupe de France speelt de ploeg tegen Stade Rennes.

In de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk, werd de club van de steenrijke eigenaar Nassr Al-Khelaifi in januari uitgeschakeld door Guingamp.

De Qatarees hoopte dat zijn club dit seizoen voor het eerst de Champions League zou winnen, maar PSG werd al in de achtste finales uitgeschakeld door Manchester United.

Eerste landstitel PAOK in 34 jaar

De titel van PAOK in Griekse is de eerste van de club sinds 1985 en de derde in totaal. De ploeg uit Thessaloniki verzekerde zich zondag op de voorlaatste speeldag van het kampioenschap dankzij een royale thuiszege op degradant Levadiakos (5-0).

Voormalig Nederlands jeugdinternational Biseswar benutte in de achtste minuut een strafschop en bracht de de stand zo op 2-0.

PAOK, dat dit seizoen nog niet verloor in Griekse Super League, is de eerste club van buiten de hoofdstad Athene die kampioen van Griekenland is geworden sinds Larissa in 1988.

Geschorst eigenaar volgt duel via televisie

De in Rusland geboren eigenaar van PAOK, Ivan Savvidis, werd vorig jaar nog voor drie jaar geschorst nadat hij met een pistool in zijn broekriem het veld was opgelopen uit onvrede over de arbitrage.

Savvidis wenste zondag voor het begin van de wedstrijd al zijn spelers buiten het stadion succes en bekeek het kampioensduel noodgedwongen op televisie.

-Bron: nu.nl-