PSV komt met schrik vrij tegen De Graafschap en blijft in spoor van Ajax

15 April 2019

Zondag 14 april 2019 – PSV heeft zondag in de Eredivisie ternauwernood puntenverlies weten te voorkomen. De Eindhovenaren stonden thuis tegen De Graafschap lang op achterstand, maar zetten die situatie recht na rust: 2-1

Door de zege komt PSV met 74 punten op gelijke hoogte met Ajax. De Amsterdammers, die zaterdag al met 6-2 wonnen van Excelsior, hebben een veel beter doelsaldo (+78 om +66). PSV lijkt daardoor op een misstap van de Amsterdammers te moeten hopen om de titel te pakken.

De Graafschap nam in het Philips Stadion brutaal de leiding. Delano Burgzorg kopte in de 26e minuut de 0-1 binnen. Pas na dik een uur spelen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Steven Bergwijn benutte een strafschop.

Uit een voorzet van Denzel Dumfries zorgde Luuk de Jong in de 73e minuut voor grote opluchting bij het thuispubliek. Hij schoot van dichtbij raak.

-Bron: nu.nl-