Solskjaer ziet Europees success concurrenten niet als voordeel voor United

19 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 19 april 2019 – Ole Gunnar Solskjaer denkt niet dat Manchester United in het restant van het Premier League-seizoen gaat profiteren van het feit dat concurrenten Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur nog actief zijn in Europa. De Noorse manager verwacht zelfs dat de drie Londense ploegen daardoor juist in het voordeel zijn.

United strandde deze week in de kwartfinales van de Champions League nadat FC Barcelona in beide wedstrijden een maatje te groot was voor ‘The Red Devils’. Tottenham daarentegen voegde zich wel bij de laatste vier, terwijl Chelsea en Arsenal de halve finales van de Europa League bereikten.

‘The Blues’, ‘The Gunners’ en de ‘Spurs’ krijgen daardoor een drukker speelschema dan United in de strijd om een plek in de top vier van de Premier League, goed voor een Champions League-ticket. Solskjaer denkt echter niet dat ze daardoor sneller punten gaan verspelen.

“Het zal ze juist een boost geven dat ze dergelijke wedstrijden mogen spelen”, zei de voormalige spits vrijdag op zijn persconferentie. “Ver komen in Europa is wat je wil als speler. Wij hadden ook dolgraag in de halve finales van de Champions League gestaan, maar dat is niet het geval. We moeten ons focussen op de wedstrijden die we zelf nog hebben.”

-Bron: nu.nl-