Spaanse arbiter Del Cerro Grande fluit Ajax-Juventus in Champions League

8 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 08 april 2019 – De UEFA heeft vandaag Carlos del Cerro Grande aangesteld als scheidsrechter voor de kwartfinale in de Champions League tussen Ajax en Juventus. De Spaanse arbiter krijgt woensdag assistentie van zijn landgenoten Pau Cebrián Devís en Roberto del Palomar en de Roemeense vierde official Ovidiu Hategan. De Spanjaard José Maria Sánchez treedt op als VAR. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint woensdag om 21.00 uur. Volgende week dinsdag wordt de return in Turijn gespeeld. Een dag eerder maakte de UEFA al bekend dat Björn Kuipers de kwartfinale tussen Tottenham Hotspur en Manchester City fluit. Het wordt de eerste Champions League-wedstrijd op het vernieuwde White Hart Lane. Bij FC Barcelona-Manchester United, dat tegelijkertijd met de wedstrijd in Amsterdam wordt gespeeld, fungeert de Itailaan Gianluca Rocchi als arbiter. De Spanjaard Antonio Lahoz fluit dinsdag de kwartfinale tussen Liverpool en FC Porto.

Del Cerro Grande floot Ajax twee keer eerder
Del Cerro Grande floot eerder dit seizoen de groepswedstrijd tussen Ajax en AEK Athene (3-0). In 2017 had hij de leiding over OGC Nice-Ajax (1-1) in de voorronde van de Champions League. De scheidsrechter die sinds 2013 internationale wedstrijden leidt, floot nog nooit een wedstrijd van Juventus. De Spanjaard had dit seizoen drie duels in het hoofdtoernooi van de Champions League onder zijn hoede. Behalve Ajax-AEK Athene waren dat Shakhtar Donetsk-Manchester City
(0-3) en Schalke 04-Manchester City (2-3).
-nu.nl-