Speeldata voor de play-offs in de Eredivisie verschoven

30 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 30 april 2019- De speeldata voor de play-offs in de Eredivisie om Europees voetbal zijn drie dagen verschoven. De KNVB zag zich daartoe genoodzaakt vanwege de verplaatsing van de 33ste speelronde.

Clubs spelen nu op zaterdag 18 mei hun eerste duels in de eerste ronde van de play-offs. De returns zijn op 21 mei, in plaats van 18 mei. De wedstrijden in de finale van de play-offs om Europees voetbal worden op zaterdag 25 mei en dinsdag 28 mei gespeeld, in plaats van 18 mei en 21 mei.

De eerste speeldag van de play-offs was aanvankelijk op woensdag 15 mei vastgesteld, maar op die datum wordt nu de 33ste speelronde afgewerkt. Die ronde werd eerder al verschoven vanwege het Europese succes van Ajax.

De Amsterdammers krijgen extra rust rondom de duels met Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League. Aanvankelijk zouden de negen Eredivisie-duels op zondag 28 april afgewerkt worden. Ajax speelt op dinsdag de uitwedstrijd tegen de ‘Spurs’.

Duels om promotie eveneens opgeschoven

Ook de play-offduels om promotie en degradatie zijn verplaatst. De eerste wedstrijden staan op 10 mei gepland, in plaats van 6 mei. Dat is volgens de bond gebeurd om de arbeidsrustverhouding van de ploegen uit de Keuken Kampioen

Divisie beter af te stemmen met clubs uit de Eredivisie. De returns voor de eerste ronde zijn op 14 mei.

De tweede wedstrijden in die play-offs staan nu op 19 mei gepland, terwijl de returns op 22 mei zijn. De finale duels zijn verplaatst van 23 en 26 mei naar 25 en 28 mei.

-nu.nl-