Van Dijk, Nijman en van Assen gehuldigd door minister Gopal

3 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 3 april 2019 – De Surinaamse sporters Ralitsa Nijman, Tosh Van Dijk en Miquel van Assen zijn door minister Lalinie Gopal, van Sport- en Jeugdzaken, in de bloemetjes gezet. Dit gebeurde op woensdag 3 april. Deze sporters hebben de afgelopen weken bijzondere prestaties geleverd op hun vakgebied. Hierdoor is Suriname weer geaccentueerd op de kaart binnen het internationaal sport gebeuren.

Ralitsa Nijman is de Surinaamse worstel kampioen. Zij heeft de afgelopen week als eerste Surinaamse vrouw een internationaal worsteltoernooi gewonnen tijdens een Beach worstel toernooi in Barbados. De tegenstander van Nijman was van Barbados en woog enkele kilo’s zwaarder. Nijman heeft toch de wedstrijd in haar voordeel weten om te zetten.

Tosh van Dijk de Surinaamse top taekwondoka, heeft zich het afgelopen week in Santo Domingo gekwalificeerd voor de Pan-Amerikaanse spelen, die later dit jaar in Peru worden gehouden. Van dijk won in de Dominicaanse Republiek zijn partijen in de klasse -68 kilogram. Door te winnen van een Colombiaan en een Venezolaan, die in 2016 meedeed aan de Olympische spelen, wist van Dijk een spot te bemachtigen in de Top 8 in zijn gewichtsklasse. Dat wil zeggen dat hij zich automatisch kwalificeerde en niet verder hoefde te vechten. Door deze positie te behalen is hij ook dichterbij de Olympische spelen in Japan.

Miquel van Assen, één van Suriname ’s Golden Boys, is tijdens de nationale Cubaanse atletiek wedstrijden in Cuba op de tweede plaats geëindigd met een afstand van 16.95 meter, op het onderdeel hinkstapspringen. Hierdoor behaalde hij zijn limiet voor de wereldkampioenschappen Atletiek, in Quatar. Verder heeft hij de afgelopen week in Argentinië goud weten te behalen tijdens de Zuid Amerikaanse Grand Prix. Hij won ook hier op het onderdeel hinkstapspringen.

De sportminister is trots op de Surinaamse sporters. Zij heeft in het kader van de bijzondere prestaties aan de sporters presentjes aangeboden. Miquel van Assen was er niet persoonlijk bij, omdat hij vandaag in Suriname arriveert. De voorzitters van de Surinaamse Worstelfederatie, Ravin Changoer, en de Taekwondo bond, Romeo Rolador waren ook aanwezig. De minister deelde aan de organisaties mee dat de samenwerking met hen zal worden geïntensiveerd. Verder hebben zowel de sporters als de organisatie hun tevredenheid geuit over de begeleiding en erkenning van de sporters door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.
Het ministerie feliciteert ook de zeven atleten die medailles hebben behaald in Frans- Guyana, Kourou tijdens de Savanne International Games. Hieraan hebben de atleten Jeffrey Vanan, Deborah Galong, Dornell Alanterie, Ifrish Alberg, Janique Pallees, Huub Apodi en Isaiah Jacott deelgenomen.

-Ministerie van Sport- en Jeugdzaken-