Virgil van Dijk uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Engelse Premier League

29 April 2019

Comments: 0

Maandag 29 april 2019 – De verdediger van Liverpool is door zijn collega’s bekroond voor een uitstekend seizoen. Van Dijk troeft in de uitverkiezing van spelersvakbond PFA onder anderen het Manchester City-trio Raheem Sterling, Sergio Agüero en Bernardo Silva af. Ook zijn teamgenoot Sadio Mané en Eden Hazard van Chelsea waren genomineerd. Sterling (24) werd wel verkozen tot de beste jonge speler van het jaar.
Het is het tweede jaar op rij dat de trofee voor de beste speler naar iemand van Liverpool gaat. Vorig seizoen won Mohamed Salah de prijs. Een jaar eerder ging de trofee naar N’Golo Kanté.
Voor de verkiezing mogen alle leden van de PFA een stem uitbrengen. Spelers mogen niet op hun teamgenoten stemmen.
Van Dijk is daarom extra dankbaar voor de prijs. “Het is een geweldige eer en erkenning om door de spelers tegen wie je elke week speelt onderscheiden te worden. Ik ben hier heel trots op. Uiteindelijk sta ik hier ook dankzij mijn team, iedereen bij Liverpool mag hier de credits voor krijgen.”

Van Dijk, die anderhalf seizoen geleden van Southampton overkwam, beleeft een uitstekend seizoen met Liverpool. ‘The Reds’ doen niet alleen een gooi naar de eerste landstitel sinds 1989/1990, maar staan ook in de halve finales van de Champions League. FC Barcelona is daarin de tegenstander.
Van Dijk is de achtste Liverpool-speler die de prijs van de PFA krijgt. Terry McDermott (1980), Kenny Dalglish (1983), Ian Rush (1984), John Barnes (1988), Steven Gerrard (2006), Luis Suárez (2014) en dus Salah gingen de captain van Oranje voor. Alleen spelers van Manchester United (elf keer) hebben de prijs die sinds 1974 wordt uitgereikt vaker gewonnen.
Bij de vrouwen ging de prijs naar Vivianne Miedema. De 22-jarige spits van Arsenal is de eerste Nederlandse winnaar van de award die in 2013 in het leven werd geroepen.
-nu.nl-