Wijnaldum helpt Liverpoool aan zege en koppositie, verlies Arsenal en United

21 April 2019

Comments: 0

Zondag 21 april 2019 – Georginio Wijnaldum heeft Liverpool zondag met een doelpunt aan een 0-2-zege op Cardiff City en de koppositie geholpen. Arsenal ging voor eigen publiek verrassend met 2-3 onderuit tegen Crystal Palace en Manchester United leed een stevige nederlaag bij Everton: 4-0.
In Wales had Liverpool het behoorlijk lastig om de score te openen tegen Cardiff City. Zo gingen schoten van Roberto Firmino en Sadio Mané net over en redde Neil Etheridge knap op een kopbal van Firmino.
Na een klein uur spelen tekende Wijnaldum wel voor de bevrijdende openingstreffer. De Oranje-international schoot fraai raak uit een hoekschop van Trent Alexander-Arnold en maakte zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen. Jordan Henderson kreeg even later een flinke kans op de 0-2, maar de middenvelder schoot net over. Negen minuten voor tijd zorgde James Milner uit een penalty wel voor de beslissing na een overtreding van Sean Morrison op Mohamed Salah. Wijnaldum en Virgil van Dijk speelden beiden de hele wedstrijd bij Liverpool. Van Dijk werd zaterdag genomineerd voor de titel Speler van het Jaar in de Premier League.
Door de overwinning neemt de koppositie weer over van Manchester City, dat zaterdag de topper tegen Tottenham Hotspur met 1-0 won. Het verschil tussen de twee ploegen is twee punten, maar City heeft wel een duel minder gespeeld

Arsenal laat zich verrassen door Crystal Palace
In het Emirates Stadium kwam Arsenal na ruim een kwartier spelen op achterstand tegen Crystal Palace door een treffer van Christian Benteke, die raak kopte uit een vrije trap. Kort na rust bracht Mesut Özil de thuisploeg langszij na een prachtige pass van Alexandre Lacazette.
Palace nam vervolgens een 1-3-voorsprong door goals van Wilfried Zaha en James McArthur. Pierre-Emerick Aubameyang zorgde met een laag schot nog voor de aansluitingstreffer, maar de ‘Gunners’ konden de nederlaag niet meer voorkomen.
Ondanks het verlies blijft Arsenal vierde op de ranglijst. De ploeg van coach Unai Emery heeft nu evenveel punten als nummer vijf Chelsea. De ‘Blues’ ontvangen maandag nog Burnley, maar hebben momenteel evenveel duels gespeeld als de stadgenoot. De achterstand op Tottenham bedraagt één punt.

Manchester United lijdt grootste nederlaag in 2,5 jaar
Op Goodison Park opende Richarlison namens Everton de score tegen Manchester United. De Braziliaan vond na een klein kwartier met een halve omhaal het net, nadat Dominic Calvert-Lewin een verre ingooi van Lucas Digne met het hoofd verlengde. Na een klein half uur verdubbelde Gylfi Sigurdsson de marge met een afstandsschot. Digne maakte er vroeg in de tweede helft 3-0 van met een fraai schot van net buiten de zestien en Theo Walcott bepaalde even later uit een counter de eindstand op 4-0.
Het 4-0-verlies is de grootste nederlaag van United in 2,5 jaar. De twintigvoudig landskampioen verloor op 23 oktober 2016 op bezoek bij Chelsea eveneens met 4-0. Bovendien verloren de ‘Red Devils’ voor het eerst sinds 1996 drie uitwedstrijden op rij.
Door de nederlaag bij Everton blijft United zesde op de ranglijst. De achterstand op Arsenal en Chelsea bedraagt twee punten. Everton staat zevende met liefst vijftien punten minder dan United.
-nu.nl-