Amerikaan Ruiz nieuwe uitdager wereldkampioen Joshua in titelgevecht

1 May 2019

Comments: 0

Woensdag 1 mei 2019 – Wereldkampioen Anthony Joshua staat op 1 juni in New York tegenover de Amerikaan Andy Ruiz om zijn titel in het zwaargewicht te verdedigen. Ruiz vervangt de op doping betrapte Jarrell Miller.
Bij Miller werden op 20 maart bij een controle sporen van het verboden en prestatiebevorderende geneesmiddel Gw1516 aangetroffen. Ook zijn B-staal bleek positief, waarop de Amerikaan zijn fout toegaf.
Zijn 29-jarige landgenoot Ruiz vocht twee jaar geleden al eens om de wereldtitel bij de bond WBO en verloor toen van Joseph Parker. Het zwaargewicht stond in totaal 33 keer in de ring en verloor slechts eenmaal.
Bij het duel tussen Joshua en Ruiz staan de kampioensgordels van de WBA, IBF en WBO op het spel. Joshua won tot dusver al zijn 22 partijen, waarvan maar liefst 21 op knock-out. Zijn laatste gevecht was in september, toen hij de Rus Alexander Povetkin versloeg op Wembley.
-nu.nl-