Chelsea en Arsenal zorgen ook voor Engelse finale in de Europa league

10 May 2019

Comments: 0

Vrijdag 10 mei 2019 – Chelsea en Arsenal hebben zich donderdag geplaatst voor de finale van de Europa League. De ‘Blues’ rekenden in de halve eindstrijd af met Eintracht Frankfurt en de ‘Gunners’ waren te sterk voor Valencia.
Chelsea versloeg Frankfurt na strafschoppen (4-3). Nadat de heenwedstrijd vorige week in 1-1 eindigde, hielden de twee ploegen elkaar in de return op Stamford Bridge eveneens in evenwicht: 1-1. Ruben Loftus-Cheek bracht de Londenaren op voorsprong, waarna Luka Jovic voor de gelijkmaker tekende.
In Spanje won Arsenal de return tegen Valencia met 2-4, nadat de ploeg van coach Unai Emery de heenwedstrijd in Londen vorige week al met 3-1 had gewonnen. Pierre-Emerick Aubameyang maakte een hattrick voor de Engelsen en Alexandre Lacazette scoorde eenmaal. Kevin Gameiro maakte beide goals voor de thuisploeg.
Chelsea en Arsenal staan op woensdag 29 mei tegenover elkaar in de finale in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Chelsea veroverde de Europa League in 2013 al eens en Arsenal won het toernooi nog nooit.
Niet alleen de eindstrijd van de Europa League wordt een Engels onderonsje, maar ook die van de Champions League. Daarin nemen Liverpool en Tottenham Hotspur het tegen elkaar op. ‘The Reds’ versloegen FC Barcelona in de halve eindstrijd en de ‘Spurs’ wonnen in extremis van Ajax.
-nu.nl-