Cillessen lijdt met B-team van Barcelona nederlaag tegen Celta

5 May 2019

Zondag 05 mei 2019 – Jasper Cillessen heeft zaterdag zijn eerste competitieduel van het seizoen voor FC Barcelona niet kunnen winnen. De Spaanse kampioen verloor met een B-team met 2-0 op bezoek bij Celta de Vigo.

Barcelona-trainer Ernesto Valverde gaf de vaste basisspelers rust in Vigo met het oog op de return in de halve finales van de Champions League tegen Liverpool van dinsdag.

Daardoor ontbraken onder anderen Lionel Messi, Luis Suárez, Ivan Rakitic, Jordi Alba en Sergio Busquets bij de Catalanen, die al zeker zijn van de titel in Spanje.

Ook eerste doelman Marc-André ter Stegen was er niet bij, waardoor Cillessen onder de lat stond. De doelman van Oranje, die de aanvoerdersband droeg, werd in de 67ste minuut in de korte hoek gepasseerd door een harde inzet van Maximiliano Gómez. Vlak voor tijd bepaalde Iago Aspas vanaf 11 meter de eindstand: 2-0.

Barça-aanvaller Ousmane Dembélé moest al na zes minuten naar de kant met een hamstringblessure. Het maakte de weg vrij voor het debuut van de twintigjarige Alex Collado.

-Bron: nu.nl-