Eigenaar PSG verdacht van corruptie bij biedingsprocedure WK atletiek

24 May 2019

Comments: 0

Vrijdag 24 mei 2019- Justitie in Frankrijk is gestart met een onderzoek naar mogelijke corruptie van Nasser Al Khelaifi. De steenrijke Qatarees is eigenaar van Paris Saint-Germain.
Al Khelaifi wordt verdacht van een poging om het WK atletiek van 2017 met smeergeld binnen te halen. Hij zou 3,1 miljoen euro hebben overgemaakt aan Lamine Diack, de voormalige voorzitter van de internationale atletiekbond IAAF.
De Franse landskampioen PSG heeft donderdag nog niet officieel gereageerd op het nieuws.
Diack en zijn zoon Papa Massata Diack staan in Frankrijk terecht op verdenking van illegale praktijken. Het Senegalese duo ontkent alles.
De poging van Al Khelaifi om het WK atletiek naar de Qatarese hoofdstad Doha te halen is mislukt. Het toernooi werd in Londen georganiseerd.

Advocaat Al Khelaifi ontkent alle aantijgingen

Francis Szpiner, de advocaat van Al Khelaifi, zegt tegen Le Parisien dat “de beweringen totaal onjuist zijn”. “De naam Al Khelaifi komt totaal niet voor in alle documenten”, aldus Szpiner. Zijn bedrijf ORYX stortte het bedrag op de rekening van Diack.
“Al Khelaifi is nooit operationeel betrokken geweest bij ORYX. Bovendien hebben de verdenkingen niets te maken met het Frans grondgebied, dus de Franse rechtbank is niet bevoegd.”
Het is niet de eerste keer dat de voorzitter van PSG wordt beschuldigd van corruptie. In Zwitserland loopt een zaak tegen hem en de afgezette FIFA-topman Jérôme Valcke, over het toekennen van uitzendrechten van de WK’s van 2026 en 2030 aan BeIn Media.
-nu.nl-