Geen finale Copa Del Rey voor Suárez na knieoperatie

10 May 2019

Comments: 0

Vrijdag 10 mei 2019 – FC Barcelona kan de rest van dit seizoen geen beroep meer doen op Luis Suárez. De spits staat door een knieoperatie vier tot zes weken aan de kant, meldt zijn club vandaag.
Suárez (32) ging donderdag onder het mes. Daarbij is schade aan zijn meniscus hersteld. Barcelona kon pas na de ingreep een voorspelling doen over de lengte van zijn absentie.
De Uruguayaanse spits mist de resterende twee duels in La Liga tegen Getafe CF en Eibar, terwijl ook de finale van de Copa del Rey op 25 mei tegen Valencia aan zijn neus voorbij gaat. Of Suárez vanaf volgende maand mee kan doen aan de Copa América hangt af van zijn herstel. Het toernooi in Brazilië gaat op 14 juni van start.
De oud-Ajacied speelde afgelopen dinsdag in de halve finales van de Champions League nog de hele wedstrijd van Barcelona tegen Liverpool. De Catalanen gingen op Anfield mede door twee doelpunten van Georginio Wijnaldum met 4-0 onderuit en liepen daardoor de eindstrijd mis.
Suárez kwam dit seizoen in alle competities 49 keer in actie voor Barcelona. De oud-Ajacied vond daarin 25 keer het doel.
-nu.nl-