Josep Guardiola vindt titelconcurrent Liverpool één van de beste elftallen

6 May 2019

Comments: 0

Maandag 6 mei 2019 – Manchester City-manager Josep Guardiola vindt titelconcurrent Liverpool één van de beste elftallen die hij in zijn loopbaan als coach heeft gezien.
“Alleen het Barcelona onder Luis Enrique is met Liverpool te vergelijken. Ik heb in al die jaren fantastische clubs zien voetballen”, zegt Guardiola maandag in een interview met The Telegraph.
“Van twee zeg ik: ‘Wow, wat een klasse’. Liverpool is één van die twee. Barcelona van Luis Enrique, met Neymar, Lionel Messi en Luis Suárez is de andere. Het geeft mij ongelooflijk veel voldoening dat we dit Liverpool hebben kunnen bijbenen.’
Het Barcelona waar Guardiola op doelt won in het seizoen 2014/2015 de nationale titel, de beker en de Champions League. Liverpool speelt nu de halve finale van de Champions League tegen Barcelona, maar moet dinsdag op Anfield een achterstand van 3-0 zien weg te werken.

‘Mijn spelers verdienen groot compliment’
Guardiola heeft er van genoten dat zijn spelers nooit hebben opgegeven in de strijd om de Engelse titel. “In januari stonden we zeven punten achter op Liverpool. Dan kun je denken: het is voorbij, wat maakt het uit, vorig seizoen waren wij kampioen”, aldus de Spanjaard.
“Dat hebben we niet gedaan. We hebben teruggevochten. Daarvoor verdienen onze spelers een groot compliment. Maar het heeft pas echt zin gehad als we nu de titel ook veroveren.”
Vooralsnog staat Liverpool twee punten voor op City. Als de ploeg van Guardiola maandagavond wint van Leicester City, gaan ‘The Citizens’ met één punt voorsprong de laatste speelronde in.
-nu.nl-