KNVB vindt geen bewijs dat ODIN ’59 spelers op eigen bekerduels gokten

7 May 2019

Dinsdag 7 mei 2019 – De KNVB heeft geen bewijs kunnen vinden dat voetballers van amateurclub ODIN ’59 bij wedstrijden om de TOTO KNVB Beker tegen FC Lisse en FC Emmen hebben gegokt op hun eigen wedstrijden. Het NPO-programma Nieuwsuur berichtte in december dat spelers van ODIN ’59 geld zouden hebben ingezet op winst voor hun ploeg. De integriteitseenheid van de KNVB deed daarop op verzoek van de onafhankelijk aanklager een onderzoek, maar daarin is geen bewijs gevonden. Tuchtrechtelijke stappen tegen de Heemskerkers blijven daardoor uit. De regels van de voetbalbond schrijven voor dat spelers niet mogen gokken op wedstrijden van henzelf en in de competitie waarin ze zelf uitkomen.

ODIN in derde ronde uitgeschakeld door Heerenveen

ODIN ’59 won in de eerste ronde in eigen huis van FC Lisse (1-0) en zorgde in de tweede ronde vervolgens voor een stunt op bezoek bij Eredivisionist FC Emmen (1-3). De huidige nummer acht van de Derde Divisie Zaterdag werd uiteindelijk in de derde ronde uitgeschakeld door sc Heerenveen (1-3), in het stadion van Telstar. De 101e editie van de KNVB-beker werd zondag gewonnen door Ajax. De Amsterdammers waren in de finale in De Kuip met 0-4 te sterk voor Willem II.