Liverpool zonder Keïta maar met Firmino naar Champions league-finale

28 May 2019

Comments: 0

Dinsdag 28 mei 2019 – Liverpool moet het zaterdag in de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur stellen zonder middenvelder Naby Keïta. Spits Roberto Firmino is wel fit genoeg om te spelen.
“Naby heeft geen kans om te spelen”, zei Liverpool-manager Jürgen Klopp vandaag op een persconferentie. ” Firmino heeft met de ploeg meegetraind en dat zag er goed uit. Het zal vast goed komen met ‘Bobby’.”
De 24-jarige Keïta, een concurrent van Georginio Wijnaldum voor een van de drie plekken op het middenveld, viel begin deze maand tegen FC Barcelona uit met een ernstige liesblessure. Hij speelde dit seizoen zes Champions League-duels en scoorde daarin één keer.
Firmino (27) kwakkelt de laatste weken met een spierblessure. De Braziliaan, die samen met Mohamed Salah en Sadio Mané de gevreesde aanval van Liverpool vormt, miste de return in de halve finales van de Champions League tegen FC Barcelona (4-0-zege), nadat hij alleen kort had kunnen invallen in de heenwedstrijd (3-0-verlies).
Firmino was dit seizoen in elf CL-wedstrijden goed voor vier goals en één assist. In de Premier League maakte de spits twaalf goals in 34 duels.
De finale tussen Liverpool en Tottenham Hotspur begint zaterdag om 21.00 uur in het Wanda Metropolitano in Madrid en staat onder leiding van de Sloveense arbiter Damir Skomina. Danny Makkelie treedt op als videoscheidsrechter.

Duels tussen Liverpool en Tottenham Hotspur dit seizoen

15-9-2018: Tottenham Hotspur-Liverpool: 1-2 (Premier League)
31-3-2019: Liverpool-Tottenham Hotspur: 2-1 (Premier League)
-nu.nl-