Noodlijdend Bolton Wanderers krijgt definitief twaalf punten in mindering

14 May 2019

Comments: 0

Dindsag 14 mei 2019- Bolton Wanderers begint het seizoen in de League One met een forse achterstand. De noodlijdende Engelse heeft maandag van de English Football League (EFL) definitief twaalf punten in mindering gekregen.

Bolton, dat dit seizoen degradeerde uit het Championship, krijgt de sanctie van de EFL omdat de club vorige week onder curatele werd gesteld door de rechtbank.

‘The Trotters’ kampen al langer met financiële zorgen. Vorige week nog klapte de beoogde overname door Laurence Bassini, omdat hij niet kon aantonen dat hij over de benodigde financiële middelen beschikte.

“Meneer Bassini heeft onze tijd verdaan met zijn loze beloften. Dat heeft iedereen bij de club veel frustratie bezorgd, maar heeft er ook voor gezorgd dat er voor ons geen andere uitweg is dan curatele aanvragen”, zei de boze eigenaar Ken Anderson toen al.

Spelersgroep in staking vanwege uitblijven salaris

Bolton kon door de penibele financiële situatie ook een tijdlang de salarissen niet betalen. De spelersgroep zag zich daardoor genoodzaakt in staking te gaan, waardoor de wedstrijd tegen Brentford vorige maand niet door kon gaan en in een reglementaire 0-1-nederlaag eindigde.

Bolton degradeerde in 2012 uit de Premier League en bivakkeert sindsdien voornamelijk in de onderste regionen van het Championship. De roemruchte club zakte drie jaar geleden ook al eens af naar het derde niveau, om het seizoen erop direct weer te promoveren als nummer twee.

Dit seizoen verliep opnieuw dramatisch voor het team van manager Phil Parkinson. Met 32 punten uit 46 wedstrijden hield het alleen Ipswich Town onder zich, waardoor Bolton samen met Ipswich en Rotherham United degradeerde naar de League One.

-nu.nl-