Ongenaakbare Van der Poel wint ook derde rit van mountainbikewedstrijd

11 May 2019

Comments: 0

Zaterdag 11 mei 2019 – Mathieu van der Poel heeft zaterdag ook de derde etappe van de Belgian Mountainbike Challenge op zijn naam geschreven. De Nederlands kampioen was opnieuw een klasse apart in zijn eerste mountainbikewedstrijd van het seizoen.
De 24-jarige Van der Poel plaatste halverwege de regenachtige koninginnenrit een aanval en schudde daarmee zijn concurrenten af. Hij kwam met een ruime voorsprong alleen over de finish in La Roche-en-Ardenne.
Hans Becking passeerde als tweede de finish, op twee minuten en 22 seconden van zijn ongenaakbare landgenoot Van der Poel. De derde plek werd opgeëist door de Belg Timo Kielich, die op vijf minuten van Van der Poel over de streep kwam.
Van der Poel won deze week al de proloog en de eerste etappe in de Belgian Mountainbike Challenge. De laatste rit van de meerdaagse wedstrijd staat zondag op het programma.
Voor Van der Poel is de mountainbikewedstrijd zijn eerste optreden sinds hij eind april op knappe wijze de Amstel Gold Race op zijn naam schreef. Hij won dit jaar op de weg ook al onder meer de Brabantse Pijl en Dwars door Vlaanderen.
De Belgian Mountainbike Challenge geldt als voorbereiding op de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Die wordt op zondag 19 mei verreden in het Duitse Albstadt.
-nu.nl-