Spaanse politie arresteert voetballers in onderzoek naar matchfixing

28 May 2019

Comments: 0

Dinsdag 28 mei 2019 – De nationale politie van Spanje heeft vanochtend vier (oud-)voetballers gearresteerd. Ze worden ervan verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie die zich schuldig heeft gemaakt aan matchfixing in de twee hoogste Spaanse divisies.
Volgens Servimedia en El PaĆ­s zou voormalig Real Madrid-speler RaĆŗl Bravo (38), die in 2017 zijn loopbaan beĆ«indigde, de leider van de organisatie zijn.
Real Valladolid-middenvelder Borja FernĆ”ndez, de gestopte spits Carlos Aranda (onder meer ex-Real Madrid) en Deportivo La CoruƱa-verdediger ĆĆ±igo LĆ³pez MontaƱa zijn ook opgepakt, net als voorzitter AgustĆ­n Lasaosa en dokter Juan Carlos Galindo Lanuza van La Liga-degradant Huesca.
Getafe-aanvaller Samuel SƔiz werd eerst ook genoemd als een van de arrestanten, maar de huurling van Leeds United zou alleen ondervraagd zijn door de politie.
De grote politieactie van dinsdagochtend hangt samen met een klacht die La Liga in mei 2018 indiende bij de politie. De klacht ging over verdachte weddenschappen rond de Segunda DivisiĆ³n-wedstrijd Huesca-NĆ”stic (0-1).
De operatie is bedoeld om een organisatie te ontmantelen die verdacht wordt van georganiseerde misdaad, corruptie en witwassen.

La Liga bedankt politie
Een woordvoerder van La Liga meldt dat de organisatie de politie in het seizoen 2018/2019 op de hoogte heeft gebracht van acht zaken van mogelijke matchfixing en achttien zaken waarbij spelers hebben ingezet op de uitkomsten van wedstrijden.
“We willen de nationale politie bedanken voor hun fantastische werk bij het ontmantelen van een mogelijke criminele organisatie die geld wilde verdienen door de uitslagen van voetbalwedstrijden te manipuleren”, zegt de woordvoerder.
-nu.nl-