Volleybalsters komen net tekort voor stunt tegen Braziliƫ in Nations League

29 May 2019

Comments: 0

Woensdag 29 mei 2019 – De Nederlandse volleybalsters zijn de tweede week van de Nations League dinsdag begonnen met een nederlaag. In Apeldoorn werd in een thriller verloren van tweevoudig Olympisch kampioen BraziliĆ«.
Nederland boog pas na vijf spannende sets: 2-3.
De scoor was 25-21, 28-30, 20-25, 25-18 en 11-15.
Oranje liet de kans op een stunt liggen. In de derde set werd een ruime voorsprong uit handen gegeven. Een overwinning op Braziliƫ, nummer vier van de wereldranglijst, is voor de Nederlandse vrouwen een zeldzaamheid.
Nederland speelde met de basis Eline Timmerman, Nika Daalderop, Laura Dijkema, Indy Baijens , Nicole Oude Luttikhuis en Juliƫt Lohuis. Libero was Kirsten Knip, die vorige week nog ontbrak in de selectie. Bondscoach Jamie Morrison heeft in deze beginfase van een lang interlandseizoen nog veel bekende namen thuisgelaten.
De komende dagen speelt Oranje ook nog tegen Bulgarije en Polen, eveneens in Apeldoorn. In de eerste week van de Nations League won Nederland in Belgrado van Zuid-Korea, maar verloor het van Serviƫ en Turkije.

-ANP-