Aanvaller Joel Tagueu vroegtijdig naar huis vanwege een hartafwijking

25 June 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 25 juni 2019 – Clarence Seedorf heeft vandaag met Kameroen een flinke tegenslag moeten incasseren in aanloop naar de start van de Afrika Cup. Aanvaller Joel Tagueu is vroegtijdig naar huis gegaan vanwege een hartafwijking.

De teamarts controleerde in de afgelopen dagen alle spelers van het nationale elftal en kwam daarbij tot de conclusie dat de kwaal van Tagueu mogelijk levensbedreigend is.

“Ik ben erg verdrietig, maar aan de andere kant ook blij met het onderzoek van de teamarts. Als dit niet was geconstateerd, had het heel slecht kunnen aflopen met me”, zegt Tagueu in een eerste reactie.

De Kameroense voetbalbond Fédération Camerounaise de Football (FECAFOOT) meldt in een korte verklaring dat de spelers hun tranen de vrije loop lieten toen ze het nieuws over hun ploeggenoot hoorden.

De FECAFOOT heeft aan de Afrikaanse voetbalbond Confédération Africaine de Football (CAF) een verzoek gedaan om een vervanger voor Tagueu op te roepen, maar daar is vooralsnog geen gehoor aan gegeven.

Tagueu staat onder contract bij Cruzeiro

Tagueu staat onder contract bij Cruzeiro, maar hij werd in de afgelopen drie jaar uitgeleend aan achtereenvolgens Santos, Botafogo, Avaí en Marítimo.

De 25-jarige spits maakte mei vorig jaar zijn debuut voor Kameroen in de oefenwedstrijd tegen Burkina Faso (0-1-nederlaag) en speelde vooralsnog vijf interlands, waarin hij één doelpunt maakte.

Kameroen begint de Afrika Cup dinsdag om 19.00 uur in Ismaïlia tegen Guinea-Bissau en nemen het verder in de groepsfase nog op tegen Ghana (zaterdag) en Benin (dinsdag).

De ‘Ontembare Leeuwen’ zijn de titelverdediger. Onder leiding van toen nog de Belg Georges Leekens, de voorganger van Seedorf, werd vier jaar geleden de titel gepakt door een 2-1-zege in de finale op Egypte.

-nu.nl-