Brazilie bereikt halve finale Copa América

28 June 2019

Vrijdag 28 juni 2019 – Brazilië heeft gisteren de halve finales van de Copa América bereikt. De goddelijke kanaries kwamen uit tegen Paraguay
In de 58e minuut werd er aan de zijde van Paragauy een rode kaart genoteerd voor de speler Fabián Balbuena. Er werd niet in de reguliere speeltijd gescoord en bij Copa America wordt er niet verlengd, dus moesten er penalties getrapt worden. De eerste penalty , die door Paraguay werd genomen, werd gestopt door doelman Alison . Liverpool-aanvaller Roberto Firmino trapte zijn penalty voor Brazilie naast. Na hem werd de vierde penalty van Paragauy ook naast het doel geschoten.
Gabriel Jesus scoorde zijn penalty, waardoor Brazilie de halve finale bereikte.
Voor een plek in de finale neemt Brazilië het op tegen de winnaar van het duel tussen Venezuela en het Argentinië die vandaag gespeeld wordt. De andere kwartfinaleduels zijn zaterdag waarbij Colombia-Chili en Uruguay-Peru het tegen elkaar zullen opnemen
-Anastacia Derby-