Brazilië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América

23 June 2019

Zondag 23 juni 2019 – Brazilië heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América. Het gastland haalde in São Paulo met 5-0 uit tegen Peru.
Casemiro opende na twaalf minuten de score voor Brazilië. Zeven minuten later verdubbelde Roberto Firmino het score bord aan de zijde van de ‘’goddelijke kanaries’’. Na een half uur spelen maakte Everton 3-0 van. Dani Alves scoorde vroeg in de tweede helft het vierde doelpunt. In de negentigste minuut bepaalde invaller Willian de eindstand (5-0)
Peru eindigt met vier punten als derde in groep A. De twee beste nummers drie gaan namelijk ook naar de kwartfinales, maar in de andere twee poules moet de laatste speelronde nog worden afgewerkt.

Venzuela plaats zich als nummer twee in de poule.
Venzuela won met 3-1 van Bolivia. Darwin Machis scoorde twee keer aan de zijde van Venzuela en ook de speler Josef Martínez tekende een doelput op zijn naam. De speler Leonel Justiniano scoorde aan de zijde van Bolivia. Bolivia is door dit verlies uitgeschakeld in de Copa America.