Dit is de vrouw die Neymar beschuldigt van verkrachting en een groot vraagteken achter zijn Copa America zet

5 June 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 05 juni 2019 – Al dagenlang is Brazilië, straks gastheer van de Copa America, in de ban van van een verkrachtingszaak rond sterspeler Neymar.

De identiteit van de vrouw werd angstvallig geheim gehouden, maar volgens een bekende Braziliaanse blogger gaat het om Najila Trindade, een 26-jarig model.

Zij dreigt ermee een video van de bewuste nacht naar buiten te brengen.

Vrijdag wordt Neymar verhoord.

Haalt hij de Copa America wel?

Het voorbije weekend diende de jongevrouw een klacht in wegens verkrachting in een Parijs hotel op 15 mei.

In een lijvige boodschap door de stervoetballer van PSG op zondag zelf weerlegd. Neymar toonde alle WhatsApp-conversaties waaruit moest blijken dat alles met wederzijdse toestemming gebeurd is.

Tijdens het verhoor vrijdag wordt ook de gsm van Neymar onderzocht. Gisteren bracht ‘O Globo’ het nieuws naar buiten dat de advocaten van de jongedame het contract met haar hadden verbroken, omdat er contradicties zouden zijn in de verklaringen die ze aan de politie enerzijds en aan het advocatenkantoor anderzijds had gegeven.

Bij die eerste ging het om verkrachting, bij die tweede om ‘louter’ geweldpleging. Dat deed haar zaak geen goed, waarna ze terugsloeg. Najila dreigt er nu mee een video van het vermeende incident naar buiten te brengen om zo “de carrière van Neymar te verwoesten. De familie van Neymar laat alvast niet na om de stervoetballer een hart onder de riem te steken. Eerst claimde zijn vader, die ook een van zijn agenten is, al dat het ging om seks “met wederzijdse toestemming” en dat het vermeende slachtoffer valse bewijzen zou hebben voorgelegd. Vervolgens sprong ook zus Raffaella in de bres. Wat nu er nu exact is gebeurd, blijft een vraagteken. Maar intussen gaan er wel alsmaar meer stemmen op om Neymar te weren uit de Seleção voor de Copa America.

Ondanks de kritiek blijft de Braziliaanse voetbalbond zijn sterspeler steunen. “Dat Neymar niet start aan de Copa America is uitgesloten. Wij hebben vertrouwen in hem”, luidt het. Vannacht speelt Brazilië een oefenwedstrijd tegen Qatar, mét Neymar hoogstwaarschijnlijk aan de aftrap.

-Bron: hlnBE-