Frankrijk en Duitsland zetten grote stap richting de achtste finale wk vrouwen

13 June 2019

Comments: 0

Donderdag 13 juni 2019 – Frankrijk en Duitsland hebben gister een grote stap gezet naar de achtste finales op het WK voor vrouwen. Beide landen wonnen ook hun tweede groepsduel.
Frankrijk rekende in Nice met 2-1 af met Noorwegen, op papier de sterkste tegenstander in groep A. Duitsland won met miniem verschil van Spanje (1-0).
Gastland Frankrijk had tegen Noorwegen het betere van het spel, maar slaagde er voor rust niet in een gaatje in de Noorse defensie te vinden.
Dat lukte direct na de hervatting wel, toen Valérie Gauvin tot grote vreugde van het thuispubliek raak volleerde. Lang hield die voorsprong geen stand, want Wendie Renard schoot tot haar eigen ontzetting in eigen doel.
Dankzij de VAR hield Frankrijk alsnog drie punten over aan het duel. De bal ging na tussenkomst van de videoarbitrage op de stip en Eugénie Le Sommer maakte geen fout: 2-1. De zege kwam in de slotfase niet meer in gevaar.
Nigeria houdt kans op achtste finales
Nigeria boekte eerder op woensdag tegen Zuid-Korea de eerste zege: 2-0. Het Afrikaanse land was het toernooi begonnen met een 3-0-nederlaag tegen Noorwegen, terwijl Zuid-Korea niet opgewassen bleek tegen gastland Frankrijk. Beide landen moesten dus winnen om nog zicht op de volgende ronde te houden.
De Koreaanse vrouwen hadden in Grenoble het meeste balbezit, maar het was Nigeria dat in de eerste helft op voorsprong kwam. Dat was met flink wat geluk, aangezien de Koreaanse verdediger Kim Do-yeon haar eigen keeper passeerde in een poging de bal weg te werken.
In het slotkwartier besliste Asisat Oshoala het duel. De ploeggenote van Lieke Martens bij FC Barcelona passeerde de Koreaanse keeper en schoof de bal vanuit een lastige hoek in het doel.
In de laatste groepswedstrijd op 17 juni speelt Frankrijk tegen Nigeria, terwijl Noorwegen het opneemt tegen Zuid-Korea.
Tweede overwinning voor Duitsland
Duitsland won tegen Spanje (1-0) voor de tweede keer op rij, nadat eerder al met 1-0 van China werd gewonnen. Spanje staat na twee duels op drie punten.
Het enige doelpunt van de wedstrijd in Valenciennes werd vlak voor rust gemaakt. Sara Däbritz gleed de rebound van een schot binnen en werd zo matchwinner. China en Zuid-Afrika spelen vandaag nog hun tweede groepswedstrijd. Voor de verliezer van die partij zit het WK er normaal gesproken op.
-nu.nl-