Gastland Qatar pakt punt tegen Paraguay

17 June 2019

Maandag 17 juni 2019- Paraguay kwam al na vier minuten spelen op voorsprong tegen Qatar. De speler Óscar Cardozo benutte een penalty na een handsbal van Ró-Ró in het zestienmetergebied. Tien minuten na rust werd het tweede doelpunt van Paraguay gemaakt door Derlis González. Tien minuten daarna barcht de speler Boualem Khoukhi van Qatar de stand op 1-2 na een fraaie aanval van de Aziaten en in de 77ste minuut kwam de gelijkmaker door een own gaol van R.Rojas.Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Qatar, gastheer van het WK 2022, meedoet aan de Copa América. Door het gelijkspel staan Paraguay en Qatar in groep B tweede en derde achter Colombia. De twee beste nummers drie plaatsen zich voor de kwartfinales.