Grand Prix in Den Haag houdt op te bestaan wegens financiele tekorten

14 June 2019

Comments: 0

Vrijdag 14 juni 2019 – De Grand Prix Judo in Den Haag houdt op te bestaan. De internationale judofederatie (IJF) trekt de licentie in wegens verwachte financiële tekorten bij de komende edities.
De kosten van het judotoernooi liggen op 950.000 euro per jaar. Het lukt de organisatoren niet langer dat bedrag bij elkaar te krijgen.
“Alle ingrediënten zijn er voor een topevenement in eigen land. Daarom is het triest te moeten constateren dat de financiële uitdaging gewoonweg te groot is gebleken”, zegt Felix Thieme, voorzitter van Judo Bond Nederland.
“Helaas past de Grand Prix niet in het huidige subsidiebeleid van het Ministerie van VWS. Alle betrokken partijen hebben in de afgelopen periode een grote inspanning geleverd om extra middelen te genereren, maar helaas zonder resultaat.”
De Grand Prix in Den Haag van 2019 zou ook gelden ook als onderdeel van de olympische kwalificatie voor de Spelen van 2020 in Tokio.
In 2017 werd de eerste editie gehouden van de Grand Prix in Den Haag, waarna dus vorig jaar de naar nu blijkt tweede en laatste werd afgewerkt.
-NU.nl-