Kiki Bertens bezet nog altijd de vierde plek op de wereldranglijst

11 June 2019

Comments: 0

Dinsdag 11 juni 2019 – Kiki Bertens bezet ondanks haar vroege uitschakeling op Roland Garros nog altijd de vierde plek op de wereldranglijst. Ashleigh Barty, die het Grand Slam-toernooi in Parijs won, mag zich op de maandag verschenen WTA-ranking de nummer twee noemen.
De 27-jarige Bertens begon eind mei als een van de titelkandidaten aan Roland Garros, maar de Westlandse strandde al in de tweede ronde. Ze moest aan het begin van haar partij tegen de Slowaakse Viktória Kuzmová opgeven met buikgriep.
Bertens verloor desondanks niet veel punten voor de WTA-ranking, omdat ze er ook niet veel te verdedigen had op Roland Garros. Vorig jaar was de derde ronde al het eindstation voor de Nederlandse. Daarbij komt dat er deze editie meer toppers in een vroeg stadium werden uitgeschakeld.
Karolína Plísková strandde in de derde ronde en zakte naar de derde plek op de ranking, terwijl ook Simona Halep en Sloane Stephens veel punten voor de ranking verloren. Halep schreef Roland Garros vorig jaar op haar naam en werd dit keer al in de kwartfinales uitgeschakeld, net als Stephens, de verliezend finaliste van 2018.
Barty deed daarentegen uitstekende zaken. De Australische won Roland Garros zaterdag door de negentienjarige Markéta Vondrousová in twee sets te verslaan en steeg van de achtste naar de tweede plek op de wereldranglijst, achter de mondiale nummer één Naomi Osaka.
Top 10 WTA-ranking
1. Naomi Osaka – 6.486 punten
2. Ashleigh Barty – 6.350 punten
3. Karolína Plísková – 5.685 punten
4. Kiki Bertens – 5.345 punten
5. Petra Kvitová – 4.925 punten
6. Angelique Kerber – 4.675 punten
7. Elina Svitolina – 3.967 punten
8. Simona Halep – 3.963 punten
9. Sloane Stephens – 3.682 punten
10. Aryna Sabalenka – 3.565
Haase blijft ook op dezelfde positie staan
Net als bij Bertens veranderde er voor landgenoot Robin Haase niks op de wereldranglijst. De 32-jarige Hagenaar strandde net als vorig jaar in de eerste ronde van Roland Garros en vindt zichzelf terug op de 67e positie van de wereldranglijst.
Ook in de top acht van de ranking bij de mannen zijn er geen verschuivingen. De Serviër Novak Djokovic voert de wereldranglijst nog altijd overtuigend aan voor de Spanjaard Rafael Nadal, die Roland Garros zondag voor de twaalfde keer in zijn loopbaan won.
Verliezend finalist Dominic Thiem mag zich nog altijd de nummer vier van de wereld noemen. Nummer drie Roger Federer reikte tot de halve finales en pakte zo veel punten voor de ranking – de ervaren Zwitser deed de laatste jaren niet mee in Parijs – maar staat nog derde.
Bertens en Haase doen deze week mee aan het grastoernooi in het Brabantse Rosmalen. Haase speelt maandagmiddag tegen de Fransman Ugo Humbert en Bertens begint het toernooi dinsdag met een partij tegen de Zweedse Johanna Larsson.
-nu.nl-