Nederlands elftal niet in geslaagd om Nations League te winnen

10 June 2019

Comments: 0

Maandag 10 juni 2019 – De ploeg van bondscoach Ronald Koeman verloor in en tegen Portugal met 1-0 in de finale van het nieuwe landentoernooi.
Oranje had het erg lastig in Porto, al kreeg de formatie van Koeman ook wel wat kansjes. Het winnende doelpunt kwam na rust op naam van Valencia-middenvelder Gonçalo Guedes, die hard raak schoot.
In de Nations League-finale was geen ticket voor het EK van volgend jaar te verdienen. De gewonnen finale levert Portugal een premie van 6 miljoen euro én de beker op. Nederland krijgt als verliezend finalist 4,5 miljoen euro en komt uit op een totaalbedrag van 9 miljoen euro.
Oranje, dat donderdag in de halve finale van de Nations League na verlenging afrekende met Engeland, had na de Europese titel in 1988 de eerste hoofdprijs in 31 jaar kunnen pakken. Portugal is de regerend Europees kampioen en pakte de tweede prijs in drie jaar.
Eerder op de dag legde Engeland in de troostfinale van de Nations League beslag op de derde plaats door Zwitserland in Guimarães na strafschoppen te verslaan.
Portugal voor rust gevaarlijker
Nederland had het in de finale moeilijk met Portugal. De ploeg van Koeman had in het sfeervolle Estádio do Dragão het meeste balbezit, maar moest scherp zijn bij uitvallen van de Zuid-Europeanen, die vooral gokten op vedette Cristiano Ronaldo.
-nu.nl-