Return in Afrikaans Champions league- finale moet worden overgespeeld

6 June 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 6 juni 2019 – De return in de finale van de Afrikaanse Champions League moet worden overgespeeld, zo heeft de Afrikaanse voetbalbond (CAF) woensdag bepaald. De wedstrijd tussen Wydad Casablanca en Espérance de Tunis kon vrijdagavond niet worden uitgespeeld.

Het is nog onbekend wanneer de return tussen het Marokkaanse Wydad en de Tunesische titelverdediger Espérance wordt gespeeld, maar dat zal in ieder geval niet vóór de finale van de Afrika Cup op 19 juli gebeuren.

Espérance werd tot winnaar van de Champions League uitgeroepen, maar de ploeg uit Tunis raakt de prijs weer kwijt. De heenwedstrijd in Marokko eindigde in 1-1 en dat resultaat blijft wel staan.

De return in het Tunesische Radès werd bij een 1-0-voorsprong voor Espérance anderhalf uur lang stilgelegd en uiteindelijk gestopt vanwege ophef rondom de videoscheidsrechter.

Spelers Wydad weigerden verder te spelen

Na ruim een uur spelen leek Walid El Karti voor de gelijkmaker van het Marokkaanse Wydad te zorgen, nadat Youcef Belaïli Espérance in de eerste helft op voorsprong had gebracht.

De Gambiaanse scheidsrechter Bakary Gassama keurde de 1-1 af wegens vermeend buitenspel en weigerde de videoherhaling te bekijken. Uit herhalingen op televisie bleek dat El Karti niet buitenspel stond.

De spelers van Wydad weigerden vervolgens verder te spelen, tenzij de herhalingen werden gecheckt. De VAR bleek echter vanaf de eerste minuut niet te

werken, waarop de arbiter Espérance besloot uit te roepen tot Champions League-winnaar.

Op het veld ontstonden vervolgens opstootjes en de voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond verscheen op het veld voor overleg.

-Bron: Anastacia Derby / nu.nl-