Ronaldo leidt Portugal met hattrick naar Finale Nations league

6 June 2019

Donderdag 6 juni 2019 – Portugal heeft gister de finale van de eerste editie van de Nations League bereikt. De Europees kampioen won dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo voor eigen publiek met 3-1 van Zwitserland.

De 34-jarige aanvoerder zorgde uit een vrije trap halverwege de eerste helft voor de 1-0. Zwitserland kwam vlak na rust op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Ricardo Rodríguez.

Vlak voor tijd schoot Ronaldo de 2-1 binnen, waarna hij direct daarna ook het derde doelpunt van de Portugezen voor zijn rekening nam.

Bij de Portugezen maakte het toptalent João Félix (19) zijn basisdebuut. Hij vormde een aanvalskoppel met Ronaldo, maar maakte weinig indruk. De spits van Benfica werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald.

De wedstrijd leek op een verlenging uit te draaien, maar in de slotfase liet Ronaldo zich gelden. De aanvaller schoot eerst raak op aangeven van Bernardo Silva en bekroonde zijn optreden vlak daarna met een hattrick.

In de finale, die zondag wordt gespeeld, treft Portugal de winnaar van de partij tussen Oranje en Engeland. Die wedstrijd wordt vandaag gespeeld. De verliezer speelt zondag tegen Zwitserland om plek drie.

-Bron: Anastacia Derby / nu.nl-