Rose aan de leiding bij US Open, Woods en Koepka in achtervolging

14 June 2019

Comments: 0

Vrijdag 14 juni 2019 – Justin Rose gaat na de eerste dag aan de leiding bij het US Open. De Engelsman had vrijdag op de baan van Pebble Beach 65 slagen (zes onder par) nodig voor zijn rondgang.
Vier golfers, de Amerikanen Rickie Fowler, Xander Schauffele en Aaron Wise en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, volgen met vijf slagen onder par.
De andere topfavorieten, de Amerikanen Tiger Woods en Brooks Koepka, moeten opvallend genoeg meteen al in de achtervolging.
Woods, die in april zijn comeback bekroonde met de Masters-titel in Augusta, noteerde een double bogey en kwam tot een score van -1. Koepka, die de afgelopen twee jaar het US Open op zijn naam schreef, deed het niet veel beter met -2.
Koepka toch tevreden
“Je weet op deze baan dat je moet knokken om een goede score neer te zetten als je een keer mist”, zei Koepka na zijn eerste ronde, waarin hij drie bogeys sloeg. “Toch ben ik tevreden, ik ben nog lang niet uitgeschakeld en met een goede start op de tweede dag ben ik zo weer terug boven in de stand.”
De beste golfer van Nederland, Joost Luiten, doet niet mee aan het US Open. Hij heeft zich niet weten te plaatsen voor de derde major van het jaar.
-NU.nl-