Sensatie! Topfavoriet Anthony Joshua lijdt 1e nederlaag ooit tegen Ruiz en moet titels inleveren

2 June 2019

Comments: 0

Zondag 2 juni 2019 – Holy shit! De Britse profbokser Anthony Joshua heeft de 1e nederlaag uit zijn loopbaan moeten incasseren. In de strijd om de wereldtitel werd hij met een technische knock-out verslagen door Andy Ruiz. Die werd daarmee als 1e Mexicaan ooit wereldkampioen in het zwaargewicht.

De beide 29-jarigen maakten er een spannend gevecht van in het Madison Square Garden in New York. Ze sloegen elkaar meerdere keren tegen het canvas. In de 7e ronde sloeg Ruiz Joshua weer neer, waarna de scheidsrechter een einde maakte aan de wedstrijd.

4 titels naar Ruiz
Joshua, olympisch kampioen van Londen 2012, won 21 van zijn 23 gevechten vroegtijdig. Hij was wereldkampioen van de boksbonden WBA, IBF, WBO en IBO. Die titels gaan nu naar Ruiz.

Vervanger
Ruiz was de vervanger van de Amerikaan Jarrell Miller. Die zou eigenlijk tegen Joshua boksen, maar testte positief bij een dopingcontrole en moest zijn bokslicentie inleveren.

Ruiz staat als beroepsbokser nu op 33 overwinningen, waarvan 22 op knock-out. Hij verloor 1 keer, in 2016 tegen de Nieuw-Zeelander Joseph Parker, in een duel om de vacante WBO-wereldtitel.
-sportnieuws.nl-