Suriname nam deel aan 2de wereld conferentie voor jeugdbeleid

24 June 2019

Comments: 0

Maandag 24 juni 2019 – Een Surinaamse delegatie, onder leiding van de minister van Sport- en Jeugdzaken Lalinie Gopal, nam deel aan de 2nd World Conference of Ministers Responsible for Youth 2019 and Youth Forum. Aan deze conferentie participeerde meer dan 100 landen in de periode 21 tot en met 23 juni 2019 in Portugal, Lisabon.

Minister Gopal en de United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) Jeugdambassadeur, Sivern Hammen, hebben zich tijdens hun toespraken vooral toegespitst op de huidige uitdagingen waarmee de jongeren te kampen hebben

namelijk klimaatsverandering, digitale revolutie en ongelijkheid. Gelet op vele uitdagingen is het noodzakelijk dat op deze wereld conferentie de herziening van de “Lisboa +21 Declaration on Youth Policies and Programmes” wordt aangenomen.

-Ministerie van Sport-en Jeugdzaken-