Tite wil niet oordelen over vermeende verkrachting door Neymar

4 June 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 04 juni 2019 – Bondscoach Tite van Brazilië wil geen oordeel uitspreken over de vermeende verkrachting door Neymar. De aanvaller van Paris Saint-Germain wordt door een vrouw, van wie de identiteit geheim wordt gehouden, beschuldigd van verkrachting.

“Het is niet aan mij om hier een uitspraak over te doen”, zei de 58-jarige Tite maandag op een persconferentie in Rio de Janeiro. “Daar zijn andere mensen voor. Maar ik zal er altijd voor hem zijn om te praten.”

Tite nam Neymar eind vorige maand nog zijn aanvoerdersband af, maar gaf daar geen reden voor. Hij wees Dani Alves aan als de nieuwe aanvoerder van het Braziliaanse elftal.

“Neymar is een geweldige speler, die altijd eerlijk en betrouwbaar overkomt”, aldus Tite. “Hij is voetballend onmisbaar, maar dat wil niet zeggen dat hij onvervangbaar is. Dat is niemand.”

Neymar zou de vrouw op 15 mei hebben verkracht in Parijs. De twee zouden via sociale media met elkaar in contact zijn gekomen, waarna werd afgesproken bij het Sofitel Paris Arc de Triomphe-hotel.

De 96-voudig international zou dronken zijn geweest en zich agressief hebben gedragen tegenover de vrouw. Hij gebruikte geweld om seksuele handelingen te verrichten, zo blijkt uit de aangifte.

-Bron: nu.nl-