On: 25 June 2019
In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 25 juni 2019 – Zweden heeft zich op het WK voor vrouwen in Frankrijk geplaatst voor de kwartfinales. Zij wisten met 1-0 te winnen van Canada.

Zweden is na Noorwegen, Engeland, Frankrijk en Duitsland al het vijfde Europese land dat de kwartfinales bereikt. De Verenigde Staten, die maandag met 2-1 wonnen van Spanje, zijn voorlopig het enige niet-Europese land bij de laatste acht.

In de kwartfinales neemt Zweden het zaterdag op tegen Duitsland. Voor Canada, dat in de groepsfase nog met 2-1 verloor van Nederland en als nummer vijf van de FIFA-ranking gold als een van de outsiders, is het toernooi al na de achtste finales voorbij.

vandaag worden de laatste kwartfinalisten bekend. Nederland neemt het om op tegen Japan. Italië en China tegenover elkaar.

-nu.nl-