Barcelona verliest van Chelsea bij officieus debuut Frenkie de Jong

24 July 2019

Comments: 0

Woensdag 24 juli 2019 – Frenkie de Jong heeft dinsdag met een nederlaag zijn officieuze debuut als speler van FC Barcelona gemaakt. De Spaanse topclub ging in Japan met 2-1 onderuit in een vriendschappelijk duel met Chelsea.
In Saitama opende Chelsea-spits Tammy Abraham na ruim een half uur de score, na een fout van Sergio Busquets. In de 81e minuut zorgde Ross Barkley voor 2-0, waarna Ivan Rakitic nog iets terugdeed.
Na rust stuurde Barcelona-coach Ernesto Valverde een compleet nieuwe ploeg het veld in en tot dat elftal behoorde de 22-jarige De Jong, die deze zomer voor 75 miljoen euro overkwam van Ajax.
In de eerste helft speelde Barcelona met onder anderen de van Atlético Madrid overgenomen Antoine Griezmann. Sterspelers Lionel Messi en Luis Suárez ontbraken nog bij de kampioen van Spanje.
De ploeg van trainer Valverde treedt zaterdag in Japan aan tegen Vissel Kobe – waar Barcelona-icoon Andrés Iniesta voor speelt – en oefent vóór de start van de competitie ook nog tegen Arsenal en twee keer tegen Napoli.
De Jong kan op vrijdag 18 augustus zijn officiële debuut voor Barcelona maken, wanneer Athletic Bilbao in Baskenland de eerste tegenstander van het nieuwe La Liga-seizoen is. Ruim een week later komt Real Betis naar Camp Nou.
-nu.nl-