Blessures Larsson en Van Beek bij nederlaag Feyenoord tegen Southampton

29 July 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 29 juli 2019 – Feyenoord heeft zondag in de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan het seizoen met 1-3 verloren van Southampton. Bij de Rotterdammers vielen Sam Larsson en Sven van Beek geblesseerd uit.
Feyenoord kwam in De Kuip al na zeven minuten op achterstand door een treffer van Che Adams. De spits profiteerde optimaal van een blunder van Van Beek, die een bal verkeerd aannam en daardoor verspeelde.
Kort na de openingstreffer kreeg de ploeg van coach Jaap Stam nog een domper te verwerken met het uitvallen van Larsson. De Zweed liep in de beginfase een buikspierblessure op en kon niet verder.
Halverwege de eerste helft kwam Feyenoord op gelijke hoogte door een doelpunt van Orkun Kökçü, maar tien minuten later moest Kenneth Vermeer opnieuw een treffer incasseren. Voormalig VVV-Venlo-verdediger Maya Yoshida scoorde uit een vrije trap voor de Engelsen.
Nog voor rust viel ook Van Beek geblesseerd uit bij de thuisploeg, waarvoor Leroy Fer zijn eerste minuten maakte nadat hij donderdag een contract tekende. Van Beek heeft vermoedelijk een voetblessure opgelopen. In de slotfase bepaalde invaller Sofiane Boufal de eindstand.
Feyenoord begint volgende week officieel aan het seizoen. Dan komt Sparta Rotterdam op bezoek in De Kuip.

-nu.nl-