Bondscoach Argentinië zette sterspeler Messi in als werkpaard: ‘Meer dan goed’

3 July 2019

 

Woensdag 3 juli 2019 – De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni is meer dan tevreden over zijn aanvoerder en sterspeler.

“We zijn gewend hem iedere wedstrijd 3 keer te zien scoren en 5 spelers voorbij te dribbelen, maar we hebben van hem een andere rol gevraagd. Hij is nu een werkpaard en dat doet hij meer dan goed”, aldus de coach voor aanloop naar de halve finale tegen Brazilië op de Copa América.
‘Iedereen houdt van Messi’
Messi is onmisbaar, meent Scaloni, al zien we hem voorlopig nog niet schitteren. “Zijn aanwezigheid heeft de ploeg nieuw leven ingeblazen. De spelers houden zoveel van Messi dat ze het toernooi voor hem willen winnen.”

Nog nooit een prijs
Argentinië stond de laatste 2 edities van de Copa América in de finale en verloor beide keren na strafschoppen van Chili. Messi won met het nationale elftal nog nooit een grote prijs.
-Anastacia Derby-