Brazilië wint in eigen land voor 9e keer de Copa América

8 July 2019


Maandag 8 juli 2019 – Brazilië heeft voor het eerst sinds 2007 weer een grote prijs gewonnen. In het Maracanã stadion van Rio de Janeiro won Seleção de Copa América na een 3-1 zege in de finale op Peru.

Na een kwartier spelen in de eerste helft zorgde Everton voor de eerste treffer voor Brazilie. Kort voor de rust kwam ook Peru tot scoren, het doelpunt werd gescoord door José Paolo Guerrero middels een strafschop. In de tweede helft kwam Brazilie weer op voor voorsprong te staan door een doelp[unt van Gabriel Jesus die in de 70 ste minuut zijn tweede gelekaart kreeg in dit duel en dus mocht gaan douchen. Kort voor het einde wist Richarlison door middel van een strafschop het beslissend doelpunt te maken voor de Brazilianen.

Fris bloed
Niet lang daarna mocht Dani Alves de Copa América omhoog tillen in het feestende stadion. De inmiddels 36-jarige aanvoerder is de enige speler van de Braziliaanse ploeg die in 2007 voor het laatst Zuid-Amerikaans kampioen werd. Daarin zit ook meteen de grote opdracht voor bondscoach Tite richting het WK van Qatar over drie jaar. De Braziliaanse defensie, met daarin ook de inmiddels 34-jarige Thiago Silva, zal de komende jaren van fris bloed moeten worden voorzien. Brazillie wist de Copa América voor de negende keer in de historie te winnen. De ‘Goddelijke Kanaries’ wonnen het toernooi voor Zuid-Amerikaanse landen deze eeuw ook in 2004 en 2007.

– Anastacia Derby/ Voetbalnieuws-