Buffon keert jaar na vertrek definitief terug bij Juventus

5 July 2019

Comments: 0

Vrijdag 5 juli 2019 – Gianluigi Buffon keert na een seizoen terug bij Juventus. De Italiaanse doelman tekent een contract voor een jaar bij de ‘Oude Dame’.
“Ik kom terug omdat je een uitnodiging van een Dame niet af kan slaan”, schrijft de 41-jarige Buffon op Twitter. “Ik kom terug omdat dit mijn thuis is.”
Eind vorige maand werd al bekend dat de onderhandelingen tussen de 41-jarige Buffon en Juventus in de afrondende fase zaten. Hij wordt in Turijn tweede doelman achter de Pool Wojciech Szczesny.
De recordinternational van Italië (176 interlands) besloot vorige maand zijn contract bij Paris Saint-Germain niet te verlengen. Hij kan daarom transfervrij de overstap maken naar Juventus. Champions League ontbreekt op erelijst Buffon
Buffon stond van 2001 tot en met 2018 onder de lat bij Juventus en groeide in Turijn uit tot een clubicoon. Hij kwam tot in totaal 656 officiële wedstrijden voor de Italiaanse kampioen en bereikte drie keer de Champions League-finale, maar ging daarin telkens onderuit.
‘Gigi’ veroverde met Juventus in totaal achttien prijzen: negen keer de landstitel, vier keer de beker en vijf keer de Super Cup. De kampioenschappen van 2005 en 2006 werden vanwege het matchfixingschandaal afgepakt van de club.
Met Paris Saint-Germain, waar hij in competitieverband zeventien keer onder de lat stond, werd Buffon afgelopen seizoen kampioen van Frankrijk. Het Champions League-avontuur liep uit op een teleurstelling. In de achtste finales werd verrassend verloren van Manchester United.
Buffon is de vierde aanwinst voor Juventus tijdens deze transferperiode. Eerder versterkte de club zich met Luca Pellegrini (AS Roma), Aaron Ramsey (Arsenal) en Adrien Rabiot (Paris Saint-Germain).
-nu.nl-