Chelsea omzeilt transferverbod en neemt Kovacic over van Real Madrid

2 July 2019

Comments: 0

Maandag 1 juli 2019 – Chelsea heeft de selectie maandag versterkt met Mateo Kovacic. De middenvelder speelde afgelopen seizoen al op huurbasis voor ‘The Blues’ en wordt nu definitief overgenomen van Real Madrid.

Volgens Engelse media betaalt Chelsea ongeveer 45 miljoen euro voor de 25-jarige Kovacic, die een vijfjarig contract heeft getekend op Stamford Bridge.

De Premier League-club mag vanwege een transferverbod tot de zomer van 2020 eigenlijk geen aankopen doen, maar de FIFA gaf wel toestemming voor de overstap. Kovacic stond op papier namelijk nog tot 30 juni onder contract bij Chelsea en mag daarom definitief worden overgenomen.

“Ik heb heel erg genoten van mijn seizoen op huurbasis bij Chelsea”, zegt Kovacic maandag op de site van de Londenaren. “We hebben een succesvol jaar gehad met het winnen van de Europa League en ik hoop dat ik in de komende seizoenen ook een belangrijke bijdrage kan leveren.”

Kovacic begon zijn loopbaan in 2010 bij Dinamo Zagreb en verkaste drie jaar later naar Internazionale. In 2015 koos de in Oostenrijk geboren Kroaat voor een transfer naar Real Madrid. Hij speelde 109 officiële wedstrijden voor ‘De Koninklijke’, maar kon niet op een basisplaats rekenen. Chelsea zwaait ‘legende’ Cahill uit
Tegenover de komst van Kovacic staat het vertrek van Gary Cahill. Chelsea nam maandag officieel afscheid van de verdediger, wiens aflopende contract niet werd verlengd. Cahill speelde sinds januari 2012 voor Chelsea en kwam sindsdien tot 290 officiële wedstrijden.

In zijn eerste seizoen won hij direct de Champions League met Chelsea. Cahill werd daarnaast twee keer landskampioen, veroverde twee FA Cups en won twee keer de Europa League met ‘The Blues’.

Het is nog niet bekend waar de 33-jarige Cahill zijn loopbaan vervolgt. De 61-voudig international van Engeland speelde eerder voor Aston Villa, Burnley, Sheffield United en Bolton Wanderers. Chelsea zwaait ‘legende’ Cahill uit
Tegenover de komst van Kovacic staat het vertrek van Gary Cahill. Chelsea nam maandag officieel afscheid van de verdediger, wiens aflopende contract niet werd verlengd. Cahill speelde sinds januari 2012 voor Chelsea en kwam sindsdien tot 290 officiële wedstrijden.

In zijn eerste seizoen won hij direct de Champions League met Chelsea. Cahill werd daarnaast twee keer landskampioen, veroverde twee FA Cups en won twee keer de Europa League met ‘The Blues’.

Het is nog niet bekend waar de 33-jarige Cahill zijn loopbaan vervolgt. De 61-voudig international van Engeland speelde eerder voor Aston Villa, Burnley, Sheffield United en Bolton Wanderers.

-nu.nl-