De overtuigende sollicitatie van voetbalbejaarde gentleman Dani Alves

6 July 2019

Zaterdag 6 juli 2019 – Hij is 36 jaar oud en zit zonder club, maar over zijn toekomst hoeft rechtsback Dani Alves zich geen seconde zorgen te maken. De Braziliaanse voetbalbejaarde heeft zo’n beetje alles mee. Hij is een gentleman, erkend prijzenpakker, transfervrij én is bezig aan zijn tweede (of misschien zelfs wel derde) jeugd. Waar ligt zijn toekomst?
Op het mooist denkbare podium liet Dani Alves dinsdag nog maar eens een keer zijn kunsten zien. Met zijn Brazilië won hij in de halve finale van het toernooi om de Copa América, nota bene in eigen land, van aartsrivaal Argentinië. Om het allemaal nóg mooier te maken, blonk hij uit. Hij leidde met een fraaie actie de 1-0 van Gabriel Jesus in en was eigenlijk de hele wedstrijd foutloos, zowel aanvallend als verdedigend. En dat voor een (in voetbaltermen) stokoude speler.
Dani Alves begon zijn loopbaan in eigen land bij Bahia, waarna hij in 2002 via Sevilla in Europa belandde. Na periodes bij Barcelona (acht jaar) en Juventus (één jaar) belandde hij in 2017 bij Paris Saint-Germain. Maar eind vorige maand maakte hij bekend dat hij de deur van het Parc des Princes komende zomer achter zich dichttrekt. Afbouwen? Terug naar eigen land? Stoppen? Voorlopig lijkt het daar geen moment op.
Dani Alves won tot nu toe onder meer zes Spaanse titels, drie Champions Leagues, drie Wereldbekers voor clubteams, twee UEFA Cups, vier UEFA Super Cups, één Italiaanse titel, twee Franse landskampioenschappen en met zijn land ook nog eens één Copa América en twee Confederations Cups. Daarnaast lopen (oud-)teamgenoten weg met de Braziliaan, die te boek staat als prima collega. Ook dinsdag toonde hij dat, door het op te nemen voor Lionel Messi. De Argentijn baalde stevig van de scheidsrechter, krijgt op zijn eigen beurt al tijdenlang bakken kritiek vanuit eigen land, maar zijn voormalig Barcelona-ploeggenoot nam het in alle opzichten voor hem op. ‘Ik begrijp Messi wel, volgens mij was de scheidsrechter vandaag nerveuzer dan wij.’ En, over de kritiek: ‘Als Brazilië verliest, verliezen wij allemaal. Maar als Argentinië verliest, lijkt het wel alsof alleen Messi verliest’, Aldus Dani Alves

-vi.nl-