Djokovic, Federer en Nadal hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van Wimbledon

9 July 2019

Comments: 0

Dinsdag 9 juli 2019 – Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal hebben zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van Wimbledon. Zowel de Serviër, de Zwitser als de Spanjaard won in de vierde ronde in drie sets.
Djokovic en Nadal stonden tegen respectievelijk de Fransman Ugo Humbert (6-3, 6-2 en 6-3) en de Portugees Joao Sousa (6-2, 6-2 en 6-2) geen enkele breakpoint af, terwijl Federer tegen de Italiaan Matteo Berrettini (6-1, 6-2 en 6-2) ook maar één breakpoint cadeau gaf.
Djokovic neemt het woensdag in de kwartfinales op tegen de Belg David Goffin, die in vier sets te sterk was voor de Spanjaard Fernando Verdasco: 7-6 (9), 2-6, 6-3 en 6-4.
Federer stuit op dezelfde dag op de Japanner Kei Nishikori, die de Kazak Mikhail Kukushkin in vier sets versloeg: 6-3, 3-6, 6-3 en 6-4.
Nadal treft dan de Amerikaan Sam Querrey, die na een spannend gevecht in vier sets afrekende met zijn landgenoot Tennys Sandgren: 6-4, 6-7 (7), 7-6 (3) en 7-6 (5).
Ook Bautista Agut naar kwartfinales
Naast Djokovic, Federer en Nadal bereikte maandag ook Roberto Bautista Agut de kwartfinales. De Spanjaard zette de Fransman Benoit Paire in drie sets opzij: 6-3, 7-5 en 6-2.
Bautista Agut kruist in de kwartfinales de degens met de Canadees Milos Raonic of de Argentijn Guido Pella, die op dit moment bezig zijn met een vijfsetter.
Djokovic, Federer en Nadal maken al jaren de dienst uit op Wimbledon. Djokovic pakte al vier keer waaronder vorig jaar de eindzege, Federer een recordaantal van acht keer en Nadal twee keer.
In het vrouwentoernooi regende het maandag verrassingen. Zo werden onder andere de Australische nummer één van de wereld Ashleigh Barty en de Tsjechische mondiale nummer drie Karolina Plísková uitgeschakeld.
-nu.nl-